ADHD från vaggan till graven
Henrik Larsson från Örebro universitet får medel från Hjärnfonden för att ta reda på om barn med adhd löper större risk att utveckla andra sjukdomar i vuxen ålder. Med hjälp av världens största tvillingregister kommer data visa om det finns kopplingar mellan adhd och utvecklandet av åldrandets sjukdomar.
Rätt behandling av ADHD kan ge både längre och enklare liv
Emma Frans forskar om ADHD. Fokus för hennes forskning är de långsiktiga effekterna av ADHD-medicinering. Här berättar Emma Frans själv om sin forskning och vad den betyder för dig som har ADHD eller ett barn med ADHD.
Jakten på generna bakom autism
Kristiina Tammimies, forskargruppsledare på Karolinska Institutet studerar de genetiska faktorerna bakom autism och andra diagnoser inom autismspektrumtillstånd, AST. Exakt vad som orsakar AST är okänt men både arv och miljö tycks ha betydelse.
Tvillingforskning kan lösa autismgåtan
Sven Bölte, professor vid Karolinska Institutet studerar enäggstvillingars mjölktänder för att undersöka orsakerna bakom autismspektrumtillstånd och ADHD.
Kan svaret på ADHD-gåtan finnas i magen?
Catharina Lavebratt forskar om kopplingen mellan hjärnan och tarmen. Bakgrunden är en mindre studie från Finland som visade att nyföddas intag av särskilda mjölksyrabakterier kunde minska risken att utveckla ADHD.
Ge en gåva till en specifik diagnos
- A
- B
- C
- D
- E
- H
- M
- N
- P
- R
- S
- T
- W
- Å
- Ä