Personliga berättelser om att uppleva en stroke
Fannys mamma Helén drabbades av en stroke 58 år gammal. Jan vaknade en morgon förlamad efter en stroke och Åsa drabbades av en stroke när hon paddlade. Läs om dem och många andra som valt att dela med sig av sina personliga berättelser.
Den senaste forskningen om stroke
Toppmodern hjärnforskning skapar hela tiden nya möjligheter att rädda strokedrabbade och ge dem bättre rehabilitering. Kanske kan till exempel transplantation av stamceller hjälpa patienter att återfå förlorade funktioner. Här kan du läsa mer om de senaste rönen inom strokeforskningen.
#FelHand – ett initiativ av Hjärnfonden
Med initiativet #FelHand uppmärksammade Hjärnfonden den orättvisa strokerehabiliteringen runtom i landet. Därför lämnade vi över 215 000 namnteckningar, skrivna med "fel hand", samt fem krav på bättre strokerehabilitering till folkhälso- och sjukvårdsminister Gabriel Wikström.
Starta en egen insamling mot stroke
Starta en insamling där du och alla i din närhet tillsammans bidrar till den livsviktiga hjärnforskningen. En insamling för någon du bryr dig om. För att fler ska överleva och få ett bättre liv efter en stroke.
Ge en gåva till forskningen om stroke
Din gåva ger oss möjlighet att finansiera den främsta hjärnforskningen i Sverige. Med din hjälp kan vi komma ännu ett steg närmare vår vision – att ingen ska behöva lida av sjukdomar, skador eller funktionsnedsättningar i hjärnan.
Ge en gåva till en specifik diagnos
- A
- B
- C
- D
- E
- H
- M
- N
- P
- R
- S
- T
- W
- Å
- Ä