Hjärnfonden
Ge en gåva
Hjärnforskningen hjälper många som är drabbade av hjärnans sjukdomar

Livet efter en stroke

Fannys mamma Helén drabbades av en stroke när hon var 58 år gammal. I en kamp mot tiden överlevde hon, men har fortfarande svårt med både tal och motorik. I den här filmen beskriver Fanny vad som hände och om den mödosamma vägen till baka.

Se filmen om Helén och Fanny
Bengt Gelin träffar ambulanspersonalen som räddat hans liv

Strokedrabbade Bengt träffar sjukvårdarna som räddade hans liv

Tack vare hjärnforskning har ambulansens rutiner för stroke förbättrats. Följ med när Bengt Gelin träffar sjukvårdarna som räddade hans liv. Se filmen här.  
Gustav Karlqvist

Gustav blir ständigt påmind om stroken

Gustav Karlqvist var bara 19 år när han drabbades av en stroke. Idag,sex år senare, är han mitt i sin läkarutbildning. Särskilt hos unga har hjärnan en otrolig förmåga att återhämta sig. Läs mer om Gustav här.  

Livet blir inte detsamma efter en stroke – Claes Månsson berättar

Tänk dig att stå på Dramatens scen, inför publik, och känna hur hela handen plötsligt domnar bort. Så var det för Claes Månsson när han fick sin första blodpropp i hjärnan. Läs om hans upplevelser här
Åsa Weslunds paddeltur slutade i en stroke

Paddelturen slutade med en stroke

”I tio dygn hade jag legat nedsövd i respiratorn och hade nu vaknat upp. Jag öppnade munnen för att prata men det kom inga ord.” Läs Åsa Westlunds berättelse om när hon drabbades av en stroke.

” Efter pappas stroke blev jag otroligt tacksam för hjärnforskningen”

När Bengt Gelin drabbades av en stroke fick han effektiv vård väldigt snabbt. Det räddade troligen hans liv. Här berättar hans dotter om vad som hände och om Bengts svåra väg tillbaka.
Anette vaknade med en stroke

När Anette vaknade hade hon haft en stroke

”När jag satte mig på sängkanten blev jag jätteyr. Sedan kunde jag inte röra högra sidan.” Läs Anettes berättelse om när hon vaknade upp en morgon, 51 år gammal, och hade fått en stroke.

Ge en gåva till en specifik diagnos

shaped face

Swisha en gåva till 90 112 55
eller engagera dig på
ett annat sätt.

Stöd forskningen

Stöd oss

Egen insamling

Starta